Allsvenskan 2013   no comments

Posted at 10:33 f m in Fotboll

Allsvenskan 2013 var en säsong som bjöd på mycket bra fotboll och spännande matcher. Som vanligt i en serie fanns det vissa lag som lyckades bättre än andra.

Det lag som lyckades allra bäst och som fick slutligen fick lyfta Lennart Johanssons pokal i början av november var skånska Malmö FF. Efter att ha legat med i toppstriden under hela våren och sommaren intog Skånelaget under början av hösten förstaplatsen, som man sedan höll hela vägen in i mål. Redan i näst sista omgången var guldet klart efter seger mot Elfsborg på bortaplan i Borås. Sista matchen hemma mot Syrianska var i princip bara att spela av.

Med spelare som lagkaptenen Jiloan Hamad, Magnus Eriksson, Simon Thern, Guillermo Molins, Pontus Jansson och Johan Dahlin mellan stolparna är det svårt att misslyckas och det gjorde heller inte de ljusblå från Malmö.

Ett annat lag som också lyckades bra i årets Allsvenska var Stockholmslaget AIK, som var det lag som var med längst i guldstriden tillsammans med Malmö FF. Till slut blev det en andraplats och det så kallade Stora silvret för lagets vidkommande, vilket var två placeringar bättre än säsongen innan.

Ett annat lag som också nådde framgång i årets serie, dock inte i toppstriden, var nykomlingen BP som efter en hård kamp med Halmstad lyckades fixa nytt kontrakt i sista omgången efter att ha spelat 2-2 mot just Halmstad.

För att lyckas i Allsvenskan, och som fotbollslag överhuvudtaget för den delen, är det såklart viktigt att man har ett bra spelarmaterial, men det kan faktiskt också ha en viss betydelse att ha ett starkt supporterstöd i ryggen, vilket gör att ett lag kan lyfta det där lilla extra. Ett exempel på ett lag som har stöd av en diger supporterskara i Allsvenskan är just Malmö FF, vars supporterklubb MFF Support alltid står bakom sitt lag. Framför allt på hemmaarenan Swedbank Stadion är stödet från ståplats alltid starkt både till antal och ljudvolym.

Written by admin on november 20th, 2013