Brasilien – Mest framgångsrikt   no comments

Posted at 12:16 e m in Fotboll

Med bland annat 5 vunna VM-turneringar i bagaget, placerar sig Brasiliens fotbollslandslag historiskt sett som världens mest framgångsrika genom tiderna. Oturligt för vårat svenska landslag är Brasilien det lag vi allra flest gånger mött i VM-sammanhang, en minst sagt tuff motståndare. Det brasilianska landslaget är mest känt för sin offensiva spelstil med en teknisk finess långt utöver det vanliga.

Brasilien har en stolt fotbollstradition i landet med minst sagt imponerande resultat sett till rent fotbollshistoriska perspektiv. Med sina 5 VM guld lägger man sig överst på listan över vunna VM och bara framtiden kan utvisa om någon tillslut lyckas tas sig förbi.

Brasiliens fotbollslag

Det finns gott om ikoniska spelare som någon gång trätt den brasilianska matchtröjan över huvudet.

Spelare som den legendariska Pelé, som tillsammans med den argentinska spelaren Maradona, anses som en utav historiens absolut största fotbollsspelare. Den kobenta och hjulbenta Garrincha, som enligt många anses vara den bästa dribblaren genom tiderna. Roberto Carlos, vänsterbacken som främst blivit ihågkommen för sitt otroliga frisparksmål under VM-turneringen 97, i matchen mellan Brasilien och Frankrike. Den enastående Ronaldinho, fotbollsgeniet med en fantastisk teknik och snabba speluppfattning, som alltid  mötte sina motståndare med ett leende på läpparna.

Samt många, många fler.

Ja det har sannerligen funnits en och annan talangfull spelare från Brasilien genom åren, alla som tillsammans bidragit till landslagets framgångar och som bjudit fotbollsvärlden på magi långt utöver det vanliga.

Written by admin on april 16th, 2015