Dags för EM-kval   no comments

Posted at 12:31 e m in Landslaget

Det har just slagit om från augusti till september och många är det nog som känner en viss sorg att sommaren är över. Men är man fotbollsälskare så har man åtminstone något att trösta sig med. 

Hösten – Högsäsong för fotboll

För den som inte är något stort fotbollsfan så kanske den inledningen lät märklig, fotboll är väl en sommarsport? Det är en helt rimlig och logisk tanke. Men faktum är att vi i Sverige är relativt ensamma med att spela fotboll på sommaren. De allra flesta ligorna har uppehåll då. I de stora ligorna i Europa så spelar man sina säsonger höst/vår, medan vi i Sverige spelar precis tvärtom.

Österrike på nytt

Hursomhelst så är hösten kommen och så är också högsäsongen för internationell fotboll. Dessutom så är det bara dagar kvar tills nästa kvaldrama för det svenska herrlandslaget drar igång, nämligen EM-kvalet. Sin första match spelar man i början av andra veckan i september och det gör man på bortaplan mot Österrike.

En svår förstamotståndare, men inte omöjlig att besegra, det minns vi inte minst från förra kvaldramat då Sverige till sist tyvärr föll på mållinjen och missade VM i Brasilien. Men vi minns ändå den fantastiska vändningen hemma mot just Österrike som innebar att vi fick chansen att kvalspela mot Portugal om den sista VM-platsen.

Nu är det alltså dags på nytt att ta oss an grannlandet till världsmästarna Tyskland. Om vi ser på våra chanser så verkar Zlatan Ibrahimovic, trots att han nyligen gjorde comeback efter skada, vara i toppform då han direkt i nämnda comeback slog till med ett hattrick. Om vi istället tar en titt på oddsen så ser vi att Österrike är knappa favoriter att vinna matchen som spelas på Ernst Happel-Stadion i Wien. Ser man däremot på oddsen för vilka lag som ska ta sig vidare från gruppen och gå till EM så tror man att Sverige tillsammans med en annan gruppmotståndare, Ryssland har störst chans att gå vidare.

Se till att hålla alla tummar på måndag, avspark sker 19:45 och är du inte på plats så kan du se matchen i kanal 5.

 

Written by admin on september 2nd, 2014