En bra fotbollscoach   no comments

Posted at 1:06 e m in Fotboll

Vad gör egentligen en fotbollscoach är det somliga som undrar. Behövs verkligen en sådan? Svaret är tveklöst ja. Fotbollscoachen är en stark gruppsamordnare. Absolut nödvändig.

Det är många viktiga beslut som måste fattas på vägen mot framgång. Det ska vara beslut som fotbollsspelarna inte ska behöva tänka på. De ska helst av allt enbart fokusera på att spela fotboll så bra som möjligt. Och givetvis kan coachen hjälpa till med den biten.

Coachen brukar utgå från olika system och upplägg som fotbollsspelarna måste känna till. Samverkan mellan spelarna är oerhörd viktig, och skulle det råda missförstånd om strategier så kan spelet falla. Det är en avgörande faktor för huruvida fotbollslaget kommer vinna en match eller inte. Det finns givetvis fler avgörande faktorer. Grundstommen till ett framgångsrikt fotbollslag bildas så klart redan i laguttagningen. Laget måste helt enkelt vara rätt. Olika fotbollsspelare har olika bra och dåliga egenskaper. Att sätta ihop ett bra fotbollslag brukar förutsätta att man väljer fotbollsspelare med varierande egenskaper. Det skapar en bra balans och dynamik i laget.

Det är mycket annat som coachen måste kalkylera med. Det måste alltid finnas i åtanke att skadeproblematiken alltid kommer finnas närvarande. Vilka spelare är då lämpliga ersättare? En coach som är väl förberedd och ligger steget före har bäst förutsättningar. Mindre saker att tänka på ger en klarare bild av hur man ska kunna vinna en match.

När strategin redan är förberedd in i minsta detalj sonderas terrängen. Det krävs givetvis en mycket stark vilja hos alla inblandade för att realisera strategin. Dessutom får man aldrig glömma att analysera motståndarnas skicklighet. Och aldrig någonsin underskatta motståndarna. Hur som helst så kan man lära sig mycket om det egna spelet genom att analysera sina motståndare.

Sist men inte minst så är inte enbart peppen från det egna laget viktigt för motivationen. Självfallet får man inte glömma att supportrar betyder mycket. Ett fotbollslag med en stark supporterklubb har troligtvis fördel. När motivationen är på topp finns framgången runt hörnet.

Written by admin on januari 9th, 2014