Hockey för barn   no comments

Posted at 9:51 f m in Hockey

Hockey är en populär sport bland barn och ungdomar i många delar av landet. Att spela hockey är både bra träning och hjälper barn att lära sig vikten av samarbete. 

Barn som börjar spela hockey idag kommer att göra detta i Svenska Ishockeyförbundets verksamhet Tre Kronors Hockeyskola. På deras sida kan man välja vilken klubb man vill anmäla sig till, och vid anmälan kan man se vilka åldersgrupper man fokuserar på, vilka tider som gäller samt vilken utrustning som krävs.

Att skaffa utrustningen är något alla föräldrar kommer behöva tänka på. Medan det kan finnas utrustning som barnen kan använda på klubben när de först provar på att åka, kommer man förr eller senare behöva se till att de har sin egen som är anpassad deras storlek. Att prova i butik är väldigt bra till att börja med. När man dock vet vilka mått man behöver finns det riktigt bra nätbutiker som Sticksonline.

Med åren kommer barnen behöva ny utrustning bara för att de växter, men det går i vissa fall att behålla skydd i några år innan man behöver byta ut dem. Man ska dock alltid vara uppmärksam på om barn har svårt att få på sig en eller annan del av utrustning just för att de börjar bli för stora för dem.

Som förälder är det positivt att ta en aktiv roll i sitt barns hockeyspelande och det finns mycket man kan göra för både sitt barn och klubben. Samtidigt är det uppmanat att låta barnen uppleva spelet på sin egen hand så mycket som möjligt och inte utsätta dem för press eller tvång. Att sträva efter det bästa för sitt barn, även om det skulle vara att sluta med hockey, är vad man som förälder alltid bör göra.

Written by admin on november 13th, 2019