Hockeylaget i ditt hjärta   no comments

Posted at 11:03 f m in Hockey

I Sverige så dominerar ishockey i många städer och många har skapat sig en karriär inom hockey. Många som har åkt för spel i NHL genom att börja i någon av de fantastiska hockeyföreningar som finns i vårt avlånga land. Helt klart så har det funnits många bra plantskolor där det har fostrats och fortfarande fostrar bra hockeyspelare.

Lag i Sverige

Självklart så blir det naturligt att man håller på det lag som ligger geografiskt närmast. Både ligor som SHL och hockeyallsvenskan ser till att hålla intresset vid liv under de säsonger då det spelas hockey. Det finns arenor i nästan varje större stad som lockar publik till spännande matcher. Du har säkert ditt favoritlag som du följer och kanske till och med åker på de flesta bortamatcher som spelas med ditt lag. Det finns många lag i Sverige som håller oerhört hög klass. Hockeyn är något som många brinner för och följer sina lag i vått och torrt.

Lagen i NHL

Då vi har ett gäng duktiga spelare som medverkar i något NHL lag så kanske det blir så att man även följer dessa lag. Uffe Sterner var den första av svenskar som tidigt kom till NHL och året var 1964. Tidigare så hade vi sett den svenskfödde Gustav ”Gus” Forslund spelande i Ottawa Senators säsongen 1932/33. Forslund emigrerade som ettåring med sin familj till Kanada. Det var Börje Salming som gav oss här hemma en bild över hur det var att spela som proffs i NHL. Senare så har vi sett storheter som Mats Näslund, Mats Sundin, Peter Forsberg, Markus Näslund och många fler som varit över och skapat sig en väldigt bra karriär inom hockey.

Written by admin on april 2nd, 2019