Ligorna igång och ödesmatcher för landslaget   no comments

Posted at 9:10 f m in Sport och spel

Hösten har kommit och detta innebär att de stora fotbollsligorna precis har, eller är på väg att dra igång. I Premier League i England så har man hunnit knappa tio omgångar, detta samtidigt som den svenska Allsvenskan är i sin slutfas och snart skall avgöras. Till detta så spelar snart det svenska fotbollslandslaget sina ödesmatcher i VM-kvalet.

Höstfotboll

Ligorna drar igång

Sommaren är slut, oktober är kommen och en viss dysterhet beroende på vissheten om den ankommande kylan. Då är det skönt att ha i bakhuvudet att det är faktiskt nu som det bästa av den somrigaste sporten vi vet, håller på att starta igång ordentligt. Även Champions League håller på och drar igång, något som väl får anses som den absoluta höjdpunkten under vinterhalvåret vad gäller fotbollsgodis. På http://www.svenskaspelare.com/fotboll/fotbollsligor finns specifika datum för när ligorna kör igång, samt nyheter om vad som händer i respektive ligor. På samma sajt kan ni även hitta massor av annat matnyttigt om fotbollsvärlden i stort, om övergångar, matchresultat och framförallt också speltips för Svenska Spel-klassiker som stryktipset och Europatipset.

Avgörande matcher i VM-kvalet

I VM-kvalet till nästa sommars fotbolls-VM i Brasilien så ligger det svenska landslaget på en andraplats i kvalet, efter att man tidigare under sensommaren och förhösten lyckats besegra både Irland efter en otrolig vändning i Dublin, och en månne mindre imponerande, men minst lika viktig seger borta mot Kazakstan. I de avslutande två matcherna möter man nu Österrike och jättarna Tyskland, vilka man som vi tidigare skrivit om, lyckades skaka rejält på Olympiastadion i Berlin (4-4).

Förutsättningarna är enkla men inte helt glasklara. Först tar vi en titt på tabellen. Vinner Sverige en av sina matcher så är man garanterade andraplatsen i gruppen, vilket skulle ge fortsatt möjlighet att ta sig till VM via slutspelskval. Skulle man dock spela oavgjort mot Österrike som ligger på platsen under Sverige så krävs det sedan att Sverige återigen tar poäng av tyskarna – förutsatt att Österrike vinner sin avslutande match. Det är utan tvivel upplagt för en riktig rysaravslutning, för visst vore det väl fantastiskt om vi kunde få vårt svenska landslag till ett VM-slutspel igen!

Den 15:e oktober vet vi närmare hur det kommer bli med den saken.

Written by admin on oktober 9th, 2013