Sveriges kvaldrama   no comments

Posted at 8:36 f m in Fotboll

I den näst senaste matchen där Sverige mötte Portugal i VM-kvalet i fotboll så blev en nick av Cristiano Ronaldo avgörande. Den resulterade i 1-0 till Portugal. Ronaldo var ganska irriterad på plan och hade tidigare blivit varnad.

Någonting som kanske bidrog till törsten efter att få in bollen i mål till varje pris.  Matchen som spelades den 15:e november i år var den var den första playoffmatchen till VM. Sverige spelade inledningsvis av matchen mycket bra och hade många goda chanser sa förbundskapten Erik Hamrén, men faktum är att Portugal successivt tog över och det visade sig än mer tydligt i andra halvlek när portugiserna fick ett jätteläge.

Dock rensade Mikael Lustig rent på mållinjen, och det var ungefär i samma ögonblick som Ronaldos frustration eskalerade. Strax därefter uppstod en duell mellan Ronaldo och Andreas Isaksson, vilket fick konsekvensen att den svenska målvakten skadade sig. Dock valde han att spela vidare och inte lång tid senare kom målet som innebar 1-0 till Portugal. Det var Miguel Veloso som slog ett inlägg från vänsterkanten och Ronaldo lyckades nicka in bollen i mål.

I andra matchen mot Portugal några dagar senare så blev det samma startelva som den tidigare matchen. En match som Sverige kände skulle bli en riktig rysare. Pressen var enorm eftersom Sverige var tvungna att vinna med två mål för att nå VM. Och det blev en riktig svettig kamp och stort fokus låg på de två stjärnorna Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic. Hela den första halvleken fick publiken stå ut utan mål. Det hettade dock till rejält i andra halvlek. De två målen som Ibrahimovic stod för tände återigen hoppet på Friends Arena. Matchen slutade dock 2-3 till Portugal vars mål alla gjorda av Ronaldo, vilket innebar hat-trick för stjärnan.  Förlusten innebär dessvärre att Sverige inte kommer spela i VM.

Written by admin on december 6th, 2013