Testa något nytt   no comments

Posted at 7:47 f m in Träning
Superfood är mat med högt näringsinnehåll och som ger kroppen mycket näring. Dessa råvaror är ofta fulla av vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fettsyror som omega 3.
Några exempel på superfood är blåbär, hallon och grönkål. Därutöver finns det lite mer ovanliga råvaror såsom olika slags alger, örter och rötter.

Massor av näring

Idag kan vara svårt att veta att man får i sig tillräckligt med näring. Ett tips är till exempel att äta många olika färger varje dag. Färgglada frukter, grönsaker och bär innehåller nämligen mer vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Vegetariskt

Fler och fler går idag över till vegetarisk eller vegansk kost. Det beror till exempel på köttets miljöpåverkan men även på djurens rätt att leva.

Även om kött för många kan vara en stor del av kosten så finns det fler sätt att få i sig till exempel protein. Exempelvis innehåller algen Spirulina 57 g protein per 100 g medan kött innehåller cirka 26 g.

Vidare kan du istället för fisk äta chiafrön för att få i dig mer omega 3. Blötlägg och gör en chiapudding eller tillsätt i bakningen!

Prova nya smaker

Nästa gång du lagar mat, prova att tillsätta antiinflammatorisk ingefära eller gurkmeja. Det finns många nyttiga produkter som gör din kost mer näringsrik och varierad. För att läsa mer, klicka här.

Written by admin on augusti 24th, 2021