Träning och kost en viktig kombination   no comments

Posted at 7:23 f m in Träning

Kroppen behöver båda energi och rörelse för att må bra. Det gäller att hitta en balans som fungerar för just dig och ditt liv.

Träning och sport har många positiva effekter på vårt mående. Starkare muskler, bättre sömnkvalitet, lägre blodtryck, minskad risk för sjukdom och skador. Även det psykiska mående förbättras betydligt genom rörelse och träning. Du minskar din stress och pulshöjning några dagar i veckan kan bota milda till måttliga depressioner eftersom det ökar serotoninet i hjärnan. Lagsporter som fotboll ger ju dessutom gemenskap och känsla av sammanhang.

Kostens betydelse

Vad som är viktigt att komma ihåg är att äta tillräckligt och mat med bra näring. Utan bra mat riskerar träningen att bryta ner kroppen och göra dig trött. Här finns det många vägar att gå, men en allmän regel är alltid att äta regelbundet och varierat. Många väljer att äta mer vegetariskt och ekologiskt idag, både med tanke på miljön och sin hälsa. Men det viktigaste är att du hittar något som fungerar för dig, och det är bättre med en risifrutti i väskan efter träningen än att skippa mellanmålet helt. När du kommer hem kan du istället lägga mer tid på en god middag, hitta något som passar när du vill laga italiensk mat.

Written by admin on oktober 15th, 2021