Vägen till VM   no comments

Posted at 9:46 f m in Sport och spel

Att ta sig till ett världsmästerskap i fotboll är inget som görs i en handvändning när man är ett litet land så som Sverige. I regel så hamnar man i grupper där åtminstone ett av lagen kommer från den toppseedade gruppen.

I Sveriges fall är detta Tyskland, vilka man mirakulöst lyckades spela oavgjort mot – på bortaplan dessutom, i den osannolika 4-4 matchen i oktorber 2012. Men mot tyskarna finns det lite hopp om att kunna sno gruppsegern. Då gäller det att försöka ta andraplatsen och försöka gå vidare som bästa tvåa.  I gruppen finns givetvis ett antal andra lag som vill betvinga Sverige från att ta denna andraplats. De andra lag som just nu slåss om denna plats är Österrike och Irland, som ligger på samma poäng som Sverige, Österrike med bättre, Irland med sämre målskillnad. Kazakstan och Färöarna är de övriga lagen i gruppen, dom är redan avhängda från avancemang.

Tabellen ser ut som föjande (alla lag har spelat 6 matcher):

  1. Tyskland 16 poäng och +15 i målskillnad.
  2. Österrike 11 poäng och +10 i målskillnad (har en seger mot Sverige).
  3. Sverige 11 poäng och +4 i målskillnad (har en oavgjord match mot Tyskland).
  4. Irland 11 poäng och +2 i målskillnad.
  5. Kazakstan 1 poäng och -13 i målskillnad.
  6. Färöarna 0 poäng och -18 i målskillnad.(För fullständig tabell se fotbollsförbundets hemsida).

Fyra matcher återstår för Alla lagen och för att vara närmast säkra på avancemang så måste Sverige vinna tre av dessa och räkna med att Tyskland vinner sina matcher mot Irland och Österrike. Står det och väger och Sverige skulle måsta vinna eller ta poäng i den sista matchen, då blir det en mycket tuff uppgift då man möter Tyskland hemma på nationalarenan, Friends Arena. Må vi i så fall hoppas på en prestation liknande denna.

Vill du vara med och stå bakom det svenska fotbollslandslaget som så många andra? Ta då en till hos GO Sport Travel, som erbjuder såväl biljetter och resor till både Sveriges hemmamatcher och bortamatcher under VM-kvalet.

Written by admin on juni 24th, 2013